Η αποχώρηση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν από την Συνθήκη «New Start» για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων φαίνεται να αποτελεί την κορυφή μόνο του παγόβουνου, καθώς σειρά κινήσεων του Ρώσου ηγέτη τις τελευταίες ώρες εντείνουν τη διεθνή αγωνία για τυχόν κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η άφιξη υψηλόβαθμης κινεζικής αντιπροσωπείας χθες στο Κρεμλίνο ενίσχυσε τα σενάρια που θέλουν το Ρώσο Πρόεδρο να προσβλέπει στην κινεζική υποστήριξη με οπλικά συστήματα, μπροστά στον ερχομό εκατοντάδων αρμάτων μάχης και πυρομαχικών στο Κίεβο, τις επόμενες εβδομάδες. «Σπάζοντας» το πρωτόκολλο που θέλει τον Ρώσο Πρόεδρο να υποδέχεται στην έδρα του μόνο ηγέτες και όχι αξιωματούχους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντάλλαξε απόψεις με τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Γι, κάνοντας λόγο για «νέους ορίζοντες» στη σχέση των δύο χωρών.Συγκεκριμένα, ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε «οι διεθνείς σχέσεις είναι σήμερα περίπλοκες (…) Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία (…) ανάμεσα στην Κίνα και τη Ρωσία έχει μεγάλη σημασία για τη σταθεροποίηση της διεθνούς κατάστασης» και πρόσθεσε πως περιμένει να επισκεφθεί τη Ρωσία ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει την άνοιξη. Από την πλευρά του, ο Ουάνγκ Γι εξέφρασε τη βούληση του Πεκίνου να «ενισχύσει τη στρατηγική σύμπραξη (…) και κάθε συνεργασία» με τη Μόσχα. Ακόμη, παρατήρησε πως οι σινορωσικές σχέσεις «δεν στρέφονται εναντίον των τρίτων χωρών και αντιστέκονται στις πιέσεις τους»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Παντοδύναμος Θεός έχει υποσχεθεί έναν κόσμο χωρίς πολέμους. Πολύ σύντομα αυτή η υπόσχεση του θα βγεί αληθινή.
    Αγία γραφή:

    Ψαλμός 45:10 ή 46:9 (Ανάλογα την μετάφραση της Βίβλου).
    ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ. …..

    Ησαΐας 2:4
    Αυτός θα αποδώσει κρίση ανάμεσα στα έθνη και θα τακτοποιήσει τα ζητήματα όσον αφορά πολλούς λαούς. Θα σφυρηλατήσουν τα σπαθιά τους σε υνιά και τα δόρατά τους σε δρεπάνια. Δεν θα σηκώσει σπαθί έθνος εναντίον έθνους ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

    YΓ: Τα παραπάνω λόγια του Ησαΐα εκπληρώνουν προφητεία που αφορά τις μέρες μας για τους αληθινούς ακόλουθους του Χριστού Ιησού!!

    Ο Ιησους είπε: Ιωάννης 13:35
    Από αυτό θα γνωρίσουν ΟΛΟΙ ότι είστε μαθητές μου—ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ».

    Σε άλλα 2 σημεία είπε:
    Ματθαίος 5:44 Ωστόσο, εγώ σας λέω: ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ και να προσεύχεστε για εκείνους που σας διώκουν,

    Ματθαίος 5:9 »Ευτυχισμένοι είναι ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ, επειδή αυτοί ΘΑ ΑΠΟΚΛΗΘΟΥΝ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Ερώτηση: Ποιός ειναι ο πιό ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ πάνω στη γή που εφαρμόζει τα παραπάνω λόγια του Χριστού; τροφή για σκέψη….

    Όποιος θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό που έχει ο Θεός για τον άνθρωπο μπορεί να μου γράψει μήνυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ