«Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα και η πορεία προς τις εκλογές». Αυτό θα μπορούσε να είναι το δεύτερο σύνθημα του 14ου συνεδρίου της ΝΔ που ξεκινά αύριο στους χώρους του Μetropolitan EXPO στην Αθήνα με βασικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» με τη συμμετοχή πάνω από 3.500 συνέδρων και με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Από το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα με την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής, είναι η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και η συμμετοχή νέων και γυναικών στο νέο ανώτατο κομματικό όργανο.Είναι γεγονός ότι από τον Ιανουάριο και την ανάδειξη του νέου γραμματέα του κόμματος Παύλου Μαρινάκη η ΝΔ έχει ανεβάσει ρυθμούς. Με περιοδείες του γαλάζιου γραμματέα σε όλη την Ελλάδα αλλά και με τις πρώτες ύστερα από καιρό κομματικές εκδηλώσεις. Σε αυτό το κλίμα το 14ο συνέδριο που είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές στο παρελθόν λόγω της πανδημίας αναμένεται να αποτελέσει και ένα άτυπο εναρκτήριο λάκτισμα προς την προεκλογική περίοδο, όποτε και αν τελικά γίνουν οι επόμενες εκλογές. Είτε την άνοιξη του 2023 όπως διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός είτε το φθινόπωρο του 2020 όπως ισχυρίζονται διάφορα κομματικά στελέχη.

Φυσικά στα συνέδρια γράφεται και η ιστορία κάθε κόμματος. Ετσι συνέβη και στη ΝΔ. Στο πρώτο που έγινε τον Απρίλιο του 1979 στη Χαλκιδική επιχειρήθηκε η εσωτερική του οργάνωση κόμματος, αλλά και η ιδεολογική του κατεύθυνση. Στην ομιλία του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αναφέρει ότι «τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους πρέπει: Πρώτον, να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό. Δεύτερον, να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τρίτον, να είναι δημοκρατικά οργανωμένα», ενώ από εκείνη τη διοργάνωση έχει μείνει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός ως ιδεολογία του κόμματος. Εκεί εμφανίστηκε για πρώτη φορά και η περίφημη κίνηση της Βόλβης με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το δεύτερο συνέδριο έγινε 7 χρόνια μετά στη Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και με νωπή ακόμη τη διάσπαση του κόμματος με την αποχώρηση του Κωστή Στεφανόπουλου, που ίδρυσε τη ΔΗΑΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ