Ο λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να λάβουν τον Απρίλιο πάνω από 6 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μειωμένος κατά 10% για περίπου 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει τις κατοικίες τους για φυσικές καταστροφές ολόκληρο το 2023 με την ΑΑΔΕ να ζητά τα αναλυτικά στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να εκδώσει τα εκκαθαριστικά με το μειωμένο φόρο.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να αποστείλουν έως τις 25 Ιανουαρίου στοιχεία των ασφαλιστηρίων συμβολαίων κατοικίας φυσικών προσώπων που καλύπτουν τους ασφαλιστικούς κινδύνους σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας και τα οποία είναι σε ισχύ.Μεταξύ των στοιχείων περιλαμβάνονται ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο του λήπτη της ασφάλισης, ο αριθμός ασφαλιστηρίου συμβολαίου, η ημερομηνία έναρξης και λήξης της ασφάλισης, διεύθυνση, και περιγραφή της ασφαλισμένης κατοικίας, οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας που καλύπτει το συμβόλαιο και το ασφαλισμένο κεφάλαιο που καλύπτει και τους τρεις ανωτέρω ασφαλιστικούς κινδύνους (σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα).

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία οι αρμόδιες υπηρεσίες θα υπολογίσουν αυτόματα την έκπτωση επί του ποσού του ΕΝΦΙΑ που αναλογεί στην ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της ασφάλισης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ