Μετά από 10 χρόνια αβεβαιότητας, ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) μπαίνει επιτέλους σε τροχιά ολοκλήρωσης, καθώς δόθηκε λύση για το πολύπαθο Βόρειο Τμήμα του, μήκους 70,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή το «ξεμπλοκάρισμα» του σημαντικού αυτού έργου, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, παρέστη σε ειδική εκδήλωση στα Τρίκαλα, καθώς και το εργοτάξιο της Ξυνιάδας. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο μετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Απολύτως βέβαιος ότι το νότιο τμήμα του οδικού άξονα Ε65 θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, καθώς, όπως επανέλαβε «το ενδιαφέρον μου για αυτό το εμβληματικό για τη χώρα μας έργο είναι συνεχές» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά την επιστροφή του στην Αθήνα έκανε μία στάση στο ύψος της Ξυνιάδας και επιθεώρησε το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών στο συγκεκριμένο, νότιο τμήμα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνο το τμήμα όπου εξελίσσονται εργασίες στο τούνελ στο όρος Όθρυς. Πρόκειται για το τμήμα το οποίο ενώνει την ΠΑΘΕ στο ύψος της Αλαμάνας με το έτοιμο τμήμα που έχει αποδοθεί σε κυκλοφορία και το οποίο ξεκινά από την Ξυνιάδα και κατευθύνεται μέχρι τα Τρίκαλα.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα τμήματα του έργου και μάλιστα επισκέφθηκε μαζί με τους επιτελείς της αναδόχου εταιρείας, υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών το σημείο που ξεκινά το τούνελ της Όθρυος που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ