Την επιχείρηση μαζικής θανάτωσης που θα ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη, έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές που θα επιβαίνουν σε ελικόπτερα
Την ώρα που η Αυστραλία βιώνει μία ανείπωτη τραγωδία, καθώς οι φωτιές έχουν κάψει πάνω από 13 εκατομμύρια στρέματα, 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν βρει τραγικό θάνατο, η χώρα ετοιμάζεται, σύμφωνα με διεθνή Μέσα που επικαλούνται την εφημερίδα The Australian, να θανατώσει πάνω από 10.000 καμήλες σε μία προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους καθώς «πίνουν πολύ νερό».

Την επιχείρηση μαζικής θανάτωσης που θα ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη, έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές που θα επιβαίνουν σε ελικόπτερα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό – το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους.

Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό. «Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά» λέει κάτοικος της περιοχής.

«Κάποιοι άνθρωποι, ακόμα και με τέτοιο καύσωνα, αδυνατούν να ανοίξουν τα κλιματιστικά τους, φοβούμενοι πως οι καμήλες θα επιτεθούν στα air conditioner για την υγρασία τους» εξηγεί εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) ο οποίος επισημαίνει πως η ανάγκη τους για πολύ νερό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που προκαλούν στους κατοίκους, αλλά και το τοπικό οικοσύστημα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ζώα έχουν καεί στις φωτιές:

Όπως λέει, η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού καμήλων έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων: Αφενός μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό. Αφετέρου, ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

«Αυτά έχουν προκαλέσει σημαντική ζημιά σε υποδομές, κίνδυνο σε οικογένειες και κοινότητες, αυξημένη βόσκηση στα εδάφη των αβορίγινων και κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας» προσθέτει η DEW.

Η επιχείρηση ελέγχου του πληθυσμού καμηλών εκτιμάται πως θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε μέρες. Σύμφωνα με το ABC Αυστραλίας, τα κουφάρια τους θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν. Οι καμήλες έφτασαν στην ήπειρο – νησί από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να θανατώσει 10.000 καμήλες προκάλεσε την οργή πολλών, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν: «Αυτό είναι αηδία, αυτό, είναι τρομέρο», ή «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω το παρελθόν, ας αποτρέψουμε τουλάχιστον αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ