Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Προϋπολογισμό 2024 είναι η πρόβλεψη για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια, μια αύξηση που κατά μέσο όρο θα είναι 1.476 ευρώ σε ετήσια βάση.

Με στόχο την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη μείωση των ανισοτήτων, η κυβέρνηση, όπως περιγράφεται στον Προϋπολογισμό, έλαβε μια σειρά από μέτρα από το πρώτο εξάμηνο του 2023, τα οποία συνεχίζουν να υλοποιούνται.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, προβλέπεται άνοδος του ΑΕΠ κατά 2,9%, από 2,4% φέτος, σύμφωνα με το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.Αυξήσεις στον λογαριασμό τους στην τράπεζα θα δουν και οι συνταξιούχοι κατά περίπου 3,05%, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι με παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση φόρου λόγω αύξησης του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ, που μεταφράζεται με αύξηση των καθαρών αποδοχών.

Στο περιεχόμενο του νέου Προϋπολογισμού θα συμπεριληφθεί το κονδύλι ύψους 352 εκατ. ευρώ που αφορά το «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης» για τα ευάλωτα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη και θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους, ενώ οι δαπάνες του Προϋπολογισμού σε ευαίσθητους τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ