Αναλυτικά η ανακοίνωση των κατοίκων της περιοχής

“Εμείς οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι φίλοι της ιστορικής περιοχής του Κέντρου της Θεσσαλονίκης, της Πλατείας Δικαστηρίων και της Αρχαίας Αγοράς, θα συγκεντρωθούμε αύριο 21/10/2020 στις 5 μ.μ. πίσω από το Άγαλμα του για να ακουστεί η αγωνία κι η ανησυχία μας για την παρακμή στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή.

Σεβόμαστε και εκτιμούμε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την υπηρεσία καθαριότητας , για να είναι καθαρή όλη η πόλη κι είναι λυπηρό τόσος κόπος να πηγαίνει χαμένος.

Αισθανόμαστε άσχημα που βλέπουμε καθημερινά συνανθρώπους μας να βρίσκονται, μέσα και γύρω από την πλατεία, σε άσχημη κατάσταση και θα θέλαμε να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια έχουν ανάγκη από την πολιτεία και τον δήμο.
Υποκινούμενοι δε, καθαρά από την αγάπη μας για το κέντρο και την ιστορία του τόπου αυτού, μακριά από πολιτικά κίνητρα και σκοπιμότητες, θέλουμε να ακουστεί η καθημερινότητα μας, την οποία σας περιγράφουμε,

  1. Η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε σημείο συγκέντρωσης δεκάδων ταλαίπωρων τοξικομανών με καθημερινούς καυγάδες μεταξύ τους που κυμαίνονται από φωνές με βρισιές μέχρι ξύλο και μαχαιρώματα.

Καθημερινές εικόνες όπως έγκυες τοξικομανείς με σκισμένα ρούχα και ματωμένη κοιλιά ,διακινητές να κάνουν ανενόχλητοι την δουλειά τους και να απειλούν περιοίκους χωρίς καμία αναστολή, σε περίπτωση που καλέσουν την αστυνομία. Συνεπακόλουθα της κατάστασης, η πορνεία από ταλαιπωρημένες γυναίκες, πεταμένες καρτέλες ψυχοτρόπων διάσπαρτες στο γρασίδι, αφόδευση μέσα στα καφάο της ΔΕΗ και τα δημοτικά παρκινγκ.

  1. Τα δημοτικά πάρκινγκ και τα δέντρα της πλατείας, έχουν μετατραπεί σε δημόσια ουρητήρια όπου χωρίς καμία αναστολή, άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και τάξης, ουρούν και αφοδεύουν όλες τις ώρες της ημέρας. Δυσοσμία από ούρα, ιδιαίτερα τις πολύ ζεστές μέρες, και ντροπιαστικές εικόνες ανθρώπων με κατεβασμένα παντελόνια, είναι κι αυτά μέρος της καθημερινότητάς μας..
  2. Σκουπίδια από σπασμένα μπουκάλια μέχρι κομμένα χαρτόκουτα που μετατρέπονται σε κρεβάτια για άστεγους, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην Πλατεία. Κατοικίδια τραυματίζονται από τα θρύψαλα, πατάμε πάνω σε αίματα και περιττώματα, μεταφέροντας την βρωμιά σπίτια μας και στις οικογένειες μας.
  3. Στα απορρίμματα και την ολονυχτία φασαρία από τις συγκεντρώσεις των νέων πέριξ της Αρχαίας Αγοράς, ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο, αναφέρονται συνεχώς τα ΜΜΕ τελευταία, λόγω του υγειονομικού κινδύνου που παραμονεύει. Η τρομοκρατία για νέο lockdown στην Θεσσαλονίκη δεν θα μειώσει τα κρούσματα, όσο δεν γίνονται αυστηροί και συχνοί έλεγχοι .
  4. Η ασφάλεια είναι ανύπαρκτη, Τακτικά μαχαιρώματα μεταξύ συμμοριών, ή μη, και αλλοδαπών μέρα μεσημέρι, εγκλήματα ειδεχθή στον πιο κεντρικό και αναγνωρίσιμο άξονα της πόλης. Ο τρόμος των καταστηματαρχών για συχνές κλοπές, απειλές με μαχαίρια, είναι καθημερινός.

Όλα αυτά συμβαίνουν στον μνημειακό, τουριστικό και πιο τουριστικό άξονα της πόλης μας

Για όλα τα παραπάνω , ζητάμε:

  1. Συχνές πεζές περιπολίες της Αστυνομίας καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας και ήπια αστυνόμευση.
  2. Την φροντίδα και περίθαλψη, από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής , του μεγάλου αριθμό προσφύγων , εξαρτημένων , άστεγων που συχνάζουν στην περιοχή.
  3. Να λειτουργήσουν, οι τουαλέτες στο Μπέη Χαμάμ και να τοποθετηθούν τουαλέτες οι οποίες να λειτουργούν 24/24, με την απαραίτητη επιτήρηση.
  4. Αύξηση των κάδων απορριμμάτων επί της Πλατείας και επιπλέον καθαρισμός κατά την διάρκεια της ημέρας.
  5. Φύλαξη και ανάπλαση της Παιδικής Χαράς της Πλατείας, έτσι ώστε η Πλατεία να προσελκύσει οικογένειες και να αποτελέσει έναν αστικό χώρο αναψυχής.
  6. Να ενταθούν οι έλεγχοι για την προστασία των θέσεων πάρκινγκ των Κατοίκων και όχι μόνο των επισκεπτών οι οποίες αποφέρουν έσοδα στον Δήμο.

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις Αρχές σε ότι μας ζητηθεί, και κάνουμε έκκληση να αντιστραφεί η παρακμή και περιθωριοποίηση της περιοχής.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ και Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ