Το «καλάθι των νονών» στα καταστήματα παιχνιδιών δημιουργείται στα πρότυπα του «καλαθιού του Άι Βασίλη» που είχε τεθεί σε ισχύ την περίοδο των Χριστουγέννων.

Θα περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες παιχνιδιών ως εξής: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Το μέτρο θα ισχύσει ως το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου και θα συμμετέχουν και σε αυτό υποχρεωτικά, οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν. Όπως εξήγησε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος δεν είναι υποχρεωτικό όλες οι επιχειρήσεις να επιλέξουν να συμπεριλάβουν ένα προϊόν σε κάθε κατηγορία, αλλά σε οποίες από αυτές διαθέτουν εμπόρευμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ