Ένα εμπιστευτικό υπηρεσιακό έγγραφο παραρτήματος του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη είδε σήμερα Τετάρτη 11/11 το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας μια επονείδιστη υγειονομική οδηγία εν μέσω πανδημίας και ειδικότερα της οριακής υγειονομικής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Ριζοσπάστης», αποδεικνύεται η απαράδεκτη πρακτική της διαλογής ασθενών που μεταφέρονται από τα δημόσια νοσοκομεία στις ιδιωτικές κλινικές με κριτήριο το αν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.Συγκεκριμένα, πρόκειται για έγγραφο που έστειλε το παράρτημα του ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων με το οποίο τις ενημερώνει πως θα μεταφέρει στις ιδιωτικές κλινικές μόνον όσους είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.

Το έγγραφο αναφέρει: «Μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορονοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ». Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως όσοι ανασφάλιστοι δεν βρίσκουν διαθέσιμες κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, μένουν στο έλεος του Θεού.Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να δημιουργήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 μπορεί, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται με τρομακτικό ρυθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ