«Οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι έτοιμες για ο,τιδήποτε συμβεί» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στον ελληνικό εξοπλισμό των στρατιωτικών δυνάμεων, στη γαλάζια πατρίδα και στις δύσκολες στιγμές επί θητείας του.

«Ξέρετε καλά ότι είμαι της άποψης ότι πρέπει να μιλάμε, όσες αντιθέσεις και χαμηλές προσδοκίες και να έχουμε. Είναι καλύτερο από τα να έχουν σφραγίσει τις επικοινωνίες», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα», με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει».

Η εξήγηση της δήλωσης περί ισοπέδωσης
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δηλώσει σε συζήτηση με δημοσιογράφους ότι «αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα μας θα την ισοπεδώσουμε» και εξήγησε τι εννοούσε.

«Είχαμε μια ενημέρωση και έγινε μια συζήτηση,. Με ρώτησε δημοσιογράφος αν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Ήταν μια υποθετική ερώτηση, υπήρχε τότε μια ένταση και μια ανησυχία. Δεν φτάνει να έχεις ένοπλες δυνάμεις, πρέπει να δηλώνεις και την πρόθεση σου ότι αν χρειαστεί θα τις χρησιμοποιήσεις. Στη κρίσιμη στιγμή να ξέρετε ότι θα είμαστε μόνοι μας. Αν χρειαστεί να γίνει κάτι, οι πρώτες κινήσεις θα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Το μεγάλο κομμάτι όλης της δουλειάς γίνεται στον διπλωματικό χώρο. Η προετοιμασία και η αποτροπή γίνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εκεί. Εκεί έχουμε πολλά όπλα που πρέπει να τα εξασκούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ