Ο Β.Σ. προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στους μηχανοδηγούς, στους άλλους σταθμάρχες, στην απειρία τους και στο φόρτο εργασίας, τονίζοντας ωστόσο και τα δικά του λάθη.

«Με πήρε τηλέφωνο η αστυνομία και με ρώτησε αν έχουμε κάποιο ατύχημα ή εκτροχίαση. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο με την αστυνομία με πήρε τηλέφωνο η πυροσβεστική και με ενημέρωσε ότι έγινε σύγκρουση τρένων στον Ευαγγελισμό. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς έχει γίνει το συμβάν. Δεν θυμάμαι τι έγινε. Εγώ είχα δει στον πίνακα ότι όταν γύρισα τα κλειδιά, αφού μπήκε το 2597, οι λυχνίες ήταν λευκές σταθερά. Αυτό που μπορώ να εικάσω είναι ότι το κλειδί κούμπωσε στιγμιαία και στη συνέχεια ξεκούμπωσε και γύρισα στην παρακαμπτήριο δίχως όμως να αλλάξουν οι λυχνίες στον πίνακα», είπε στην απολογία του.Ο νομικός εκπρόσωπος κάποιων οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση επισημαίνει πως «Η απολογία του σταθμάρχη, δεν έπεισε ούτε την κυρία ανακρίτρια, ούτε εμάς τους δικηγόρους των θυμάτων, οι οποίοι οι οποίοι διαμέσω των συγγενών έχουμε διοριστεί για να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τις αιτίες αυτού του πολύνεκρου δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή από εκατό και πλέον ανθρώπους.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να φανεί αντάξια στο ύψος που της αναλογεί, για να αποδώσει το δίκαιο στους συγγενείς των θυμάτων, τους πραγματικούς υπεύθυνους και όχι να αποκρύψει στοιχεία όπως κάποιοι κατηγορούμενοι θα ήθελαν να πράξουν από την Δικαιοσύνη. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει καμία κωλυσιεργία ορίζοντας νέο ειδικό εφέτη-ανακριτή, η υπόθεση θα λάβει νέες διαστάσεις με τους πραγματικούς ενόχους, πολιτικούς προϊσταμένους και λοιπούς να λαμβάνουν την θέση του κατηγορουμένου και το εδώλιο του δικαστηρίου να βρίσκονται οι πραγματικοί ένοχοι και όχι τα εξιλαστήρια θύματα. Ως δικηγόρος των θυμάτων σας αναφέρω ότι δεν θα σταματήσουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν οι ψυχές των ανθρώπων που έφυγαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ