Σοκαρισμένη η διεθνής κοινή γνώμη για τη φρικιαστική δολοφονία που σημειώθηκε στο Παρίσι, όπου αργά το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020, ένας 18χρονος ένοπλος αποκεφάλισε Γάλλο καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας, στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν (Yvelines) και στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην κοντινή πόλη Ερανί, στην περιφέρεια Βαλ Ντ’ Ουάζ.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, αλλά και η LeParisien ο νεαρός είχε γεννηθεί στη Μόσχα και ήταν Τσετσένος. Ο άτυχος καθηγητής, είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, ανέφερε μια αστυνομική πηγή, κάτι που προφανώς εξόργισε τον δράστη.

Ο άνδρας που σκότωσε έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στόχευε την ελευθερία της έκφρασης, δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Ένας πολίτης δολοφονήθηκε σήμερα επειδή ήταν καθηγητής και επειδή δίδασκε την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Μακρόν κοντά στο σχολείο όπου ο καθηγητής δολοφονήθηκε σε προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού. Ο Μακρόν χαρακτήρισε την επίθεση ισλαμική τρομοκρατία.

«Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών της. Οι τρομοκράτες δεν θα διχάσουν τη Γαλλία, ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ