Σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόβλεψη να μετράνε και οι χάρτινες αποδείξεις για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν το ενδεχόμενο μετά από κάθε συναλλαγή με μετρητά, οι φορολογούμενοι θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ σκανάροντας και αποστέλλοντας σε ειδική εφαρμογή το QR Code της απόδειξης. Το ύψος της συναλλαγής θα προστίθεται στο «λογαριασμό» του φορολογούμενου με τις δαπάνες που εξοφλήθηκαν με πλαστικό χρήμα, διευκολύνοντας έτσι την κάλυψη του 1/3 του εισοδήματός του.Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, η εφαρμογή θα διατίθεται το Google Play και το App Store και θα επιτρέπει στον φορολογούμενο να σκανάρει από το έξυπνο κινητό του το QR Code της απόδειξης που εκδίδουν οι νέου τύπου ταμειακές μηχανές.
Επιπλέον μέσα από την εφαρμογή θα ενημερώνεται ο φορολογούμενος εάν η απόδειξη είναι γνήσια ή αν έχει κοπεί από πειραγμένη ταμειακή μηχανή. Μόλις ο φορολογούμενος περάσει τη χάρτινη απόδειξη στο σύστημα της ΑΑΔΕ θα γίνεται αυτόματα έλεγχος για τη γνησιότητά της ή όχι.

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το όριο του 30% για τις αποδείξεις παραμένει όπως επίσης και το πέναλτι φόρου 22% που επιβάλλεται στις αποδείξεις που λείπουν.

Οι παραπάνω σκέψεις πάντως δεν έχουν να κάνουν με το τι θα συμβεί εφέτος, για τις αποδείξεις δηλαδή που θα έπρεπε να είχαν συγκεντρωθεί το 2020. Το οικονομικό επιτελείο αναζητά λύσεις ώστε να αποτραπούν οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν για τα νοικοκυριά που δεν κατάφεραν πέρυσι να καλύψουν το 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αποδείξεις λόγω της πανδημίας και των δυο lockdown.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ