Απογευματινά χειρουργεία: Στη νομοθέτηση απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία όμως θα πληρώνουν οι ασθενείς, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το Έθνος και το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου, οι ασθενείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τις ιδιωτικές ασφάλειές τους ώστε να τους καλύπτουν το κόστος.α καταβάλουν καταρχάς ένα ποσό για τη χειρουργική διαδικασία και τη νοσηλεία. Το πόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα είναι ίσο με το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) που καλύπτει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ.

Όμως ο ασθενής θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του ξεχωριστά και τον χειρουργό που θα αναλάβει τη επέμβασή του. Προς ώρας δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ακριβές ποσό ανά επέμβαση.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, με τις ρυθμίσεις που προωθούνται, από το βασικό ποσό που θα καταβάλει ο ασθενής, το 70% θα πηγαίνει στο νοσοκομείο και το 30% για τις αμοιβές του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως θεωρεί ότι τα απογευματινά χειρουργεία έχουν πλεονεκτήματα. Θα μπορούν να επιλέξουν τον γιατρό που επιθυμούν χωρίς αναμονή όπως γίνεται τις πρωινές ώρες, ενώ ταυτόχρονα το προσωπικό θα μπορεί να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα.

Οι δικλείδες ασφαλείας
Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υποβαθμιστούν τα πρωινά χειρουργεία στο ΕΣΥ.

Με βάση τη ρύθμιση που προωθείται, εάν δεν έχει προχωρήσει την πρωινή λίστα των χειρουργείων, ο γιατρός δεν θα μπορεί να χειρουργήσει με αμοιβή το απόγευμα.

Επίσης επειδή σήμερα τα νοσοκομεία παρουσιάζουν πληρότητα σχεδόν 100% και πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη και σε ράντζα, στην περίπτωση που δεν θα έχει εξασφαλιστεί κρεβάτι για νοσηλεία, δεν θα πραγματοποιείται απογευματινό χειρουργείο, διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ