Από πολίτες κάθε ηλικίας γέμισε το κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων για την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά της ακρίβειας αλλά και του ΠΑΜΕ που πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία.Στην απεργία συμμετέχουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ηλεκτρικός και Τραμ), ενώ με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Στα λεωφορεία πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας με τα οχήματα να αποσύρονται σταδιακά από τις 8 το βράδυ.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία. Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, να μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια για να δώσουν λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής. Ζητούν προστασία του λαϊκού εισοδήματος, υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ