Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από την Τουρκία να τερματίσει τις επιχειρήσεις της στα ύδατα της Κύπρου, (επιχειρήσεις) που έχουν σχέση με την αναζήτηση ενεργειακών πόρων, χαρακτηρίζοντας αυτές τις ενέργειες προκλητικές.

Η Τουρκία, ως γνωστό, εξέδωσε παράνομη Navtex, που αφορά τη θαλάσσια περιοχή νότια και νοτιοανατολικά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Προηγουμένως, ο Ταγίπ Ερντογάν μέσω του εκπροσώπου του Ιμπραίμ Καλίν, ανακοίνωσε την πρόθεση του για «παύση» των επιθετικών του ενεργειών, που είναι παράνομες, στην περιοχή του Καστελορίζου. Όμως, ενώ ζητά διάλογο και εποικοδομητική προσέγγιση με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζει τις άνευ προηγουμένου παρανομίες του στην κυπριακή ΑΟΖ.Η κατοχική δύναμη δέσμευσε περιοχές των “οικοπέδων” «2» και «3», καθώς και μια μικρή περιοχή του τεμαχίου «13» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου (Hellas Journal), τόσο η Αμερική, όσο και η Γερμανία έχουν συστήσει στην Τουρκία να μην στείλει το Barbaros στη θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Όμως, ο ισλαμιστής πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι απέρριψε κάθε παρέμβαση και χθες το βράδυ προχώρησε κανονικά στην αποστολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Κύπρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ