Μάλιστα, οι αιτήσεις θα γίνονται ανάλογα το ΑΦΜ, δύο διαφορετικές ημέρες για να ην υπάρξει συνωστισμός.

«Αναμένεται νέο ρεκόρ, με 1 εκατ. αιτήσεις την ημέρα»

«Το Market Pass πρόκειται να ανοίξει από την Τετάρτη. Θα ανοίξει σε δύο μέρες, την πρώτη θα υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 έως 4, ενώ τη δεύτερη μέρα θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 έως 9. Πιστεύουμε πως θα κάνουμε νέο ρεκόρ υποβολής αιτήσεων, περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις και είναι πολύ σημαντικό το επίτευγμα που θα θέλαμε να φτάσουμε», διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, στο Mega.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως δεν χρειάζεται ο πολίτης να υποβάλει κανένα πρόσθετο δικαιολογητικό. Θα μπορεί να μπει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet.

«Δεν χρειάζεται να υποβάλει τίποτα ο πολίτης. Επιπλέον, συνιστούμε την χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας διότι έτσι, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα με το κινητό του τηλέφωνο να αποκτήσει μια πιστωτική κάρτα και να πληρώσει αυτόματα μέσω αυτού. Τα χρήματα καταβάλλονται τις τρεις πρώτες μέρες του μήνα αλλά αν δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα μέσα σε ένα μήνα τότε τα χρήματα θα μείνουν εκεί ώστε να τα χρησιμοποιήσει μέχρι τη λήξη της περιόδου, η οποία είναι στις 31 Αυγούστου 2023. Δεν χάνονται τα χρήματα».

Εάν ο πολίτης κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση του και αυτή δεν εγκριθεί, τότε θα μπορέσει να ξανακάνει την αίτηση σε μεταγενέστερο χρόνο μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Δεν θα λαμβάνεται υπόψιν το εισόδημα των φιλοξενούμενων

Στην ΚΥΑ για το Market Pass υπογραμμίζεται ότι θα λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα. Στην Ελλάδα περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά φιλοξενούν. Ποια εισοδήματα θα αθροίζονται τελικά;

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αναγνωστόπουλος επισήμανε πως «η ΚΥΑ λέει ότι λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα και προσαυξάνεται κατά 5.000 για προσαρτώμενα μέλη και φιλοξενούμενους». Παρά ταύτα, εξήγησε ότι δεν θα ληφθεί υπόψιν το εισόδημα όλων των φιλοξενούμενων για το Market Pass, παρά μόνο των συζύγων.Τι αναφέρει ο Οδηγός

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος όσοι κάνουν αίτηση για το Market Pass μέσα στον Φεβρουάριο και επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα πληρωθούν μέχρι τις 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα – μήνα.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση μέσα σε αυτό τον μήνα και επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπέζης, θα λάβουν τα χρήματά τους μέχρι 3 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Εως 3 Μαΐου προπληρώνεται και το τρίμηνο Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου.

Σημαντικό είναι πως όσοι δικαιούχοι δεν καταναλώσουν το ποσό που θα λάβουν στο «pass» μέσα στον ίδιο μήνα, δεν χάνουν τα χρήματα και το ποσό μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ