Εξειδικευμένα κλιμάκια πραγματοποιούν πυρετώδεις έρευνες για να διαπιστώσουν εάν πίσω από ορισμένες φωτιές μπορεί να κρύβεται «χέρι εμπρηστή». Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις περιπτώσεις του Έβρου και της Λέσβου, δύο ακριτικών τόπων, όπου βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου κλιμάκια «ειδικών υπηρεσιών» που -μεταξύ άλλων- εξετάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις το σενάριο του εμπρησμού.

Ο νομός, εντούτοις, με τις περισσότερες «ύποπτες» πυρκαγιές, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την Πυροσβεστική, είναι η Ηλεία. Πρόκειται για περιπτώσεις πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που διενεργεί παράλληλες έρευνες ύστερα από πληροφορίες για φωτιές που ξέσπασαν από εμπρησμό με πρόθεση και είχαν δόλια κίνητρα.
Τα πράγματα περιπλέκονται, ωστόσο, από το βίντεο που αποτυπώνει άντρα να βάζει τα ξημερώματα της Τετάρτης φωτιά στην Χριστούπολη Σπάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ο εμπρηστής χρησιμοποίησε εύφλεκτο υγρό (μπουκάλι με οινόπνευμα ή βενζίνη) για να «ραντίσει» τα ξερά χόρτα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά με γυμνή φλόγα (πιθανότατα με χρήση αναπτήρα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ