Ανδραβίδα: Διακρατική άσκηση «Ηνίοχος 2021» παρουσία Μητσοτάκη – Ισχυρό μήνυμα με μία απογείωση κάθε πέντε λεπτά
Πρόκειται για μια άσκηση- μαμούθ στην οποία μετέχουν πολεμικά αεροσκάφη από 13 χώρες, κάνοντας αυτές τις μέρες το αεροδρόμιο της βόρειας Ηλείας να είναι το πιο ενεργό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ευρώπης.
Με αεροσκάφη
της Γαλλίας,
των Ηνωμένων Πολιτειών,
των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,
του Ισραήλ,
της Ισπανίας,
του Καναδά,
της Κύπρου,
της Αυστρίας,
της Αιγύπτου,
της Ιορδανίας,
της Ρουμανίας,
της Σλοβενίας
Κάθε περίπου πέντε λεπτά υπάρχει μια απογείωση από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, με τα πολεμικά αεροσκάφη που μετέχουν στην άσκηση να σαρώνουν τον ουρανό του Αιγαίου καλύπτοντας όλο το FIR Αθηνών, να φτάνουν μέχρι το Καστελλόριζο, αλλά και τα μικρά νησιά της Παναγιάς, των Φούρνων, στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο διπλωματικό πεδίο, η επόμενη σημαντική κίνηση της Ελλάδας έρχεται με την επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ν. Παναγιωτόπουλου, στη Σαουδική Αραβία.

Στο Ριάντ, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Ναγιέφ μπιν Φάλαχ αλ Χαζράφ , με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Αντέλ αλ Τζουμπέιρ.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό ‘Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκηπα Χαλίντ μπιν Σαλμάν και με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών πρίγκηπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ