Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, έπειτα από τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες, θα ορκιστούν σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί σε τρεις ομάδες.

Συγκεκριμένα σήμερα, Τρίτη 5 Ιανουαρίου, η ορκωμοσία θα τελεστεί στις 11:00, 11:45 και 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο.Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από την είσοδο πολλών νέων προσώπων κυρίως σε θέσεις υφυπουργείων, καθώς είτε αποχώρησαν στελέχη, είτε ορίστηκαν νέες αρμοδιότητες.

Έτσι, η Ζέτα Μακρή αναλαμβάνει υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός παιδείας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει έμφαση στο κρίσιμο θέμα της υπογεννητικότητας και της στήριξης της οικογένειας.

Επίσης, ορίζεται ο Γιώργος Αμυράς, υφυπουργός Ενέργειας για θέματα προστασίας περιβάλλοντος, ενώ ένα νέο πρόσωπο, ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αναλαμβάνει υφυπουργός πολιτισμού για θέματα σύγχρονου πολιτισμού.
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ορίζεται ο Γιώργος Κώτσηρας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών όπου έγινε καθολικό λίφτινγκ αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης ο Σταύρος Καλαφάτης.Τη θέση του απερχόμενου υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλου αναλαμβάνει ο Γιώργος Στύλιος, ενώ ορίζεται υφυπουργός Ναυτιλίας, αρμόδιος για τα θέματα του κλάδου των πλοίων ο βουλευτής Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος.

Τέλος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού μετανάστευσης και ασύλου με αρμοδιότητα την ένταξη η πρώην υπουργός, Σοφία Βούλτεψη. Δείτε

https://webtv.ert.gr/ert1-live/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ