Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στο Προεδρικο Μέγαρο από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη οι:

  • Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης, ως Υπουργός Υγείας
  • Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
  • Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ΑσφάλισηςΠαύλος Μαρινάκης, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό
  • Ιωάννα Λυτρίβη, ως Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
  • Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η ορκωμοσία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και ακολούθως εξελίχθηκε η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στα Υπουργεία που υπάρχουν αλλαγές στην ιεραρχία.«Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν τον ρώτησαν δημοσιογράφοι αν εκτός από τις συγκεκριμένες αλλαγές στην κυβέρνηση με ευρύ ανασχηματισμό, σε σύντομο «πηγαδάκι» μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών.

«Δεν θα γίνει δηλαδή άλλη αλλαγή;» επέμειναν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ για να απαντήσει -με διάθεση αστεισμού- ο πρωθυπουργός: «Μόνον αν πάω στο βουνό».

Όταν ρωτήθηκε αν… «το Νταβός μετράει για βουνό;» η απάντηση ήταν «όχι, το εξωτερικό δεν μετράει».

Ο Κυριάκος Μητσουάκης ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και απάντησε: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τί είναι αυτό που θα συμβεί και μετά θα γίνουν τα επόμενα βήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ