Αμεσα αντέδρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην επιστολή που έστειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα «πιστεύω και τα θέλω» του στους ευρωπαίους ηγέτες πλην της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλε και αυτός επιστολή στους ευρωπαίους ηγέτες, με την οποία απαντά στις θέσεις που ήγειρε ο Ερντογάν.Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το sigmalive.com, τo περιεχόμενο της επιστολής αυτής είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την επικείμενη τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οπότε θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των ευρω-τουρκικών σχέσεων και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Αγκυρα για τις έκνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ουσιαστικά, ο Ερντογάν έστειλε λίστα με τα «πιστεύω και τα θέλω» του. Στην επιστολή του, ο τούρκος πρόεδρος ανέπτυξε το γνωστό αφήγημά του για την Ανατολική Μεσόγειο με επίθεση κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας, στις οποίες απέδωσε την ευθύνη για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις, όχι όμως και με την «εκλιπούσα», όπως τη χαρακτήρισε, Κυπριακή Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ