Αμερικανικές εκλογές 2020: Πιο κοντά στους 270 εκλέκτορες ο Μπάιντεν – Με μηνύσεις απαντάει ο Τραμπ
Μια ανάσα ή αλλιώς μια Πολιτεία μακριά από την Προεδρία των ΗΠΑ φαίνεται να είναι πλέον ο Τζο Μπάιντεν, ενώ τον δρόμο της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος στις πολιτείες – κλειδιά στις οποίες φαίνεται να κερδίζει ο Δημοκρατικός υποψήφιος, επιλέγει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με την νομική του ομάδα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη απαιτώντας να ανασταλεί η καταμέτρηση ψηφοδελτίων, την ώρα που διαδηλωτές και από τα δύο στρατόπεδα συγκεντρώνονται έξω από εκλογικά κέντρα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.
Στις 5.30 π.μ ώρα Ελλάδος, και με καταμετρημένες το 99% των ψήφων σε Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν προηγείται και στις δύο αυτές πολιτείες ενώ το αμερικανικό δίκτυο FOX ανήρτησε την πρόβλεψη ότι ο Μπάιντεν κερδίζει το Μίσιγκαν. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μία μόνο νίκη στις Πολιτείες-κλειδιά για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια πρόβλεψη κάνει και το Politico με αποτέλεσμα ο Μπάιντεν να συγκεντρώνει προς το παρόν 264 από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να ανακηρυχθεί νικητής των προεδρικών εκλογών έναντι του Ντόναλντ Τραμπ που έχει εξασφαλίσει 214. Σε εθνικό επίπεδο ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει περίπου 3,5 εκατ. ψήφους περισσότερες από αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Αν τελικά ο Μπάιντεν πάρει και τη «Δημοκρατική» Νεβάδα, τότε θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο γραμματέας του εκλογικού τμήματος της Νεβάδα αναμένεται να ενημερώσει για τα οριστικά αποτελέσματα την Πέμπτη το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Τότε είναι που ο Μπάιντεν θα απευθυνθεί ως νικητής στο αμερικανικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ