Επίσης μόλις πριν δύο μέρες η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε την επενδυτική πρόταση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο αφορά στη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών (Global Business Services Hub) στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη της Π.Ε. Θεσσαλονίκης με κυριότερες δραστηριότητες την παροχή υπηρεσιών σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εταιρείας και τη διαχείριση έργων και προμηθειών. Η Pfizer Hellas S.A. αποτελεί θυγατρική της Pfizer Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας και πέμπτης σε R&D δαπάνες παγκοσμίως. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 125 εκ. ευρώ, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 3 έτη και αναμένεται να δημιουργήσει 280 νέες θέσεις εργασίας.
Ο Άλμπερτ Μπουρλά, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνεται στους έξι υποψήφιους για την απονομή του βραβείου «Genesis», το οποίο είναι γνωστό ως το «Εβραϊκό Νόμπελ». To βραβείο «Genesis» απονέμεται από το 2013 και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο διατίθεται για κοινωφελή σκοπό. Με αυτό το βραβείο τιμάται μία εξέχουσα προσωπικότητα του διεθνούς εβραϊσμού για επαγγελματικά επιτεύγματα και συνεισφορά στην ανθρωπότητα και τις εβραϊκές αξίες. Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2012 με τη δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων από πέντε εβραίους Ρώσους φιλάνθρωπους και είναι υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος «Genesis Prize» με τη συνεργασία του Εβραϊκού Πρακτορείου για το Ισραήλ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί και θα γευματίσει με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Δαυίδ ΣαλτιέλΘεσσαλονίκη που πρόσφατα εγκρίθηκε. Ο ισχυρός άνδρας της Pfizer που πρόσφατα ανακηρύχτηκε από το αμερικανικό CNN ως επιχειρηματίας της χρονιάς βρίσκεται συχνά στη Θεσσαλονίκη με αφορμή και την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης της πολυεθνικής εταιρίας στην πόλη, για τη δημιουργία ενός hub υψηλής τεχνολογίας. «Ο Μπουρλά ήταν η δική μας επιλογή, για όσα έχει κάνει η Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έγιναν mainstream (το «εμβόλιο» ήταν η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Merriam-Webster) και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια», αναφέρει το CNN στο σκεπτικό της απόφασής του. «Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Δεν μπορέσαμε μόνο να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν» πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ