Σήμερα στις 7 το απόγευμα, το «Διάσημο» του δήμου Θεσσαλονίκης, το εντυπωσιακό περιδέραιο που αποτελείται από πολλά ενωμένα «Θ» που συμβολίζουν τη Θεσσαλονίκη και στο κέντρο του υπάρχει η σφραγίδα του δήμου που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και είθισται να το φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε λαμπρές εκδηλώσεις και γιορτές και είχε κατασκευαστεί κατόπιν παραγγελίας του αείμνηστου Θεοχάρη Μαναβή, αλλάζει χέρια.

Πλέον το «Διάσημο» θα κοσμεί τον λαιμό του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος σήμερα ορκίζεται δήμαρχος και είναι έτοιμος να αναλάβει και τυπικά τα ηνία της διακυβέρνησης του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την σημερινή τελετή. Αυτή τη φορά, η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης κι όχι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπως τέσσερα χρόνια πριν όταν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας παραλάμβανε τότε από τον προκάτοχό του, Γιάννη Μπουτάρη.
«Παλιές καραβάνες» του κεντρικού δήμου είναι οι Βασίλης Γάκης, Σπύρος Βούγιας και Κώστας Τσιαπακίδης (μέχρι πρότινος κοινοτικός σύμβουλος) από την παράταξη Αγγελούδη οι οποίοι είναι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης. Στα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης θα καθίσουν από την παράταξη Ζέρβα ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Χάρης Αηδονόπουλος, ο Μάκης Κυριζίδης, ο Σωκράτης Δημητριάδης, ο Κώστας Ιακώβου και ο Μιχάλης Κούπκας.

Η Έλλη Χρυσίδου και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα καθίσουν εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη του Σπύρου Πέγκα, ενώ ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης θα εκπροσωπεί ξανά την Λαϊκή Συσπείρωση. «Παλιά καραβάνα» θεωρείται και ο Δρόσος Τσαβλής ο οποίος διεκδίκησε τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης και από το νέο έτος θα συμμετέχει στην διοίκηση Αγγελούδη.

Τα «πρωτάκια» του δήμου Θεσσαλονίκης είναι οι Σάκης Αρναούτογλου, Παντελής Καζαντζίδης, Πρόδρομος Νικηφορίδης, Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Δημήτρης Σκούτας, Χρήστος Τζελέπης, Σπύρος Τζελέπης, Γιώργος Τουρσουνίδης, Ελένη Αντωνιάδου, Σάκης Ζιώγας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, Δημήτρης Κίρλας, Κούλα Γιαννακίδου, Σάκης Πρίττας, Δαμιανός Μήτος, Έφη Θεοδωράκη και Σαράντης Μονοπόρτης από την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη».

Από την παράταξη Ζέρβα για πρώτη φορά θα καθίσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου ο Μηνάς Σαμαντζίδης και από την παράταξη Πέγκα η Ελισάβετ Αλατσίδου. «Νεοσύλλεκτοι» και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βασίλης Τομπουλίδης, της «Πόλη Ανάποδα» Μαρία Κέκη και της «Θεσσαλονίκη Μακεδονία» Στέργιος Καλόγηρος.

Δεν περνούν βέβαια απαρατήρητες και οι επιστροφές παλιών αυτοδιοικητικών που στη δημοτική περίοδο που διανύουμε και φτάνει στο τέλος της απουσίαζαν από το δημοτικό συμβούλιο. Ως στελέχη της διοίκησης Αγγελούδη επιστρέφουν οι Γιώργος Δημαρέλος, Γιώργος Αρβανίτης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Δήμητρα Αγκαθίδου, Θεοδώρα Λειψιστινού και Βασίλης Διαμαντάκης. Με την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» επιστρέφει ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας ως επικεφαλής και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ