Με τη φράση «δεν έχουμε κατεβάσει τα μολύβια» ο πρωθυπουργός από τα Δωδεκάνησα έστειλε το μήνυμα της διαρκούς εγρήγορσης και συνέχισης του κυβερνητικού έργου επισημαίνοντας ότι παρά τα όποια προβλήματα και δυσκολίες η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε γιατί οι πολίτες δεν πρέπει να πάρουν αψήφιστα τις ευρωεκλογές, καθώς οι προκλήσεις είναι μεγάλες και το διακύβευμα είναι σημαντικό για την επόμενη μέρα σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

«Δεν είναι ώρα, ούτε για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις, ούτε για κριτική σε επιμέρους θέματα. Εγώ είμαι ο πρώτος ο οποίος αναγνωρίζω ότι δεν μετατράπηκε η Ελλάδα σε παράδεισο από τη μία στιγμή στην άλλη, ούτε έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Αντίθετα, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σήμερα από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αναδείξει το σοβαρό θέμα της ανήλικης παραβατικότητας, το οποίο έχει λάβει το τελευταίο διάστημα ανησυχητικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα, στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού με τον τίτλο: «STOP Bullying. Μην ανέχεσαι το bullying, Μίλα, Μπορείς» στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης και στις 12:00 θα έχει συνάντηση με πολίτες στην ίδια περιοχήΟ Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη όπου και θα παρουσιάσουν παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της σχολικής βίας. Μεταξύ αυτών:

ψηφιακή πλατφόρμα επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού
αυστηροποίηση «ποινών» για μαθητές που ασκούν bullying, δηλαδή επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή
αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όσους μαθητές εκθέτουν τους συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδική επιστημονική επιτροπή εργάζεται εντατικά για την εκπόνηση «Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων», ενώ η Αστυνομία έχει ενεργότερη παρουσία στις περιοχές όπου σημειώνονται συχνά περιστατικά με ξυλοδαρμούς ανηλίκων, αποτρέποντας συμπλοκές μεταξύ νέων. «Προφανώς δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά κάθε σωστή και ειλικρινής προσπάθεια κάτι μπορεί να αποφέρει στο να μειώσουμε τη βία των ανηλίκων και να περιορίσουμε το bullying» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ