Αναλυτική αναφορά σε σειρά θεμάτων της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας έκανε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στον Αντέννα και στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική, το προσφυγικό όσο και την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το μελλοντικό όνομα του κόμματος. Σήμερα πάντως ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του σε πόλεις της Ελλάδας με επόμενο σταθμό την Ηλεία. Η επίσκεψη στον νομό γίνεται στο πλαίσιο των ανοιχτών επαφών που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες με αντικείμενο την προοπτική της ενίσχυσης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Ηλεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία θα έχει σειρά συναντήσεων από το μεσημέρι και στις 19.00 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση με αντικείμενο την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ιωάννη Λέντζα, στο Δημαρχείο της πόλης στις 12.00 ενώ στις 13.15 θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιο Γεωργιόπουλο, στο Δημαρχείο της πόλης. Μιάμιση ώρα αργότερα θα ξεναγηθεί στον στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, στο Δημαρχείο της πόλης και στις 19.00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα των προσφύγων. Ιδίως από την στιγμή που ο νομός Ηλείας έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση ως ένας από τους νομούς της χώρας όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του Επιταλίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την πορεία της κυβέρνησης λέγοντας πως σήμερα «αρχίζει να συνειδητοποιεί η περιβόητη μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί». Σημείωσε ότι «θα δοθεί πίστωση χρονου στην κυβέρνηση αλλά τις σημαίες που είχε προεκλογικά και όλα αυτά έχει αρχίζει και τα συνειδητοποιεί ο κόσμος». Αναφέρθηκε επίσης διεξοδικά στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι του στις τελευταίες εκλογές «είναι κόσμος που προτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπουν ένα πολιτικό κόμμα που θέλει να συγκρουστεί, βλέπουν έντιμους πολιτικούς». Τόνισε ότι αυτός ο κόσμος «δεν πρέπει να έρθει μέχρι την Εκκλησία και να μείνει έξω από Ιερό» και «να είναι εκεί και εμείς μέσα να αποφασίζουμε. Σημείωσε ότι στοχεύει «σε ένα μεγάλο κόμμα της αριστεράς». Μάλιστα ερωτώμενος για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «κατά την άποψή μου είναι ένα πολύ δυνατό brand που δεν πρέπει να αλλάξει. Αν θα προστεθεί κάτι δίπλα, αυτό είναι θέμα συζήτησης».
Εξωτερική πολιτική …72 δευτερολέπτων

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάθεση να συναινέσει σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ήταν επικριτικός για την κυβερνηση για συγκεκριμένα ζητήματα. ‘Όπως είπε «η εξωτερική πολιτική δεν είναι ζήτημα αγάπης η συμπάθειας είναι ζήτημα συμφερόντων». Αναφέρθηκε μάλιστα ειδικά στο θέμα της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις λέγοντας πως «σε μία συμμαχία κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις» ενώ θύμισε πως «τον στρατηγικό διάλογο τον ξεκινήσαμε εμείς» με τις ΗΠΑ. Με αυτό το σκεπτικό εξήγησε ότι «ζήτησα εξαιτίας αυτού του λόγου (σ.σ στον Κ.Μητσοτάκη) να αναστείλει την υπογραφή της, μέχρι ο ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας να θέσει με σαφήνεια το πώς θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του, σε περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σχόλιο του Ν.Χατζηνικολάου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συνάντηση Μητσοτάκη – Τράμπ. Συγκρίνοντας με την δική του επίσκεψη στον Λευκό Οίκο το φθινόπωρο του 2017 σημείωσε πως «εγώ δεν μίλησα 72 δευτερόλεπτα όσα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Συνολικά δήλωσε πως «κατά την άποψη μου είναι εξαιρετικά χρήσιμο ακόμα και με τους συμμάχους, να μην μας θεωρούν προβλέψιμους και δεδομένους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ