«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του Συστήματος Υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Το δεύτερο λοκντάουν φέρει την υπογραφή του», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μαζί με τον τομεάρχη Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού.

«Αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η χώρα είχε μία και μοναδική ευκαιρία όταν άρθηκαν οι περιορισμοί του πρώτου λοκντάουν τον Μάρτιο. Ο κ. Μητσοτάκης αντί να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτοαποθεώνεται», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο τι δεν έκανε η κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας σχολίασε:

Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.
Δε μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.
Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.
Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.
Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.
Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων,αντίθετααύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ