Αλέξης Πατέλης: Συνέντευξη για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις χρηματοδότησεις που έρχονται παραχώρεί στην εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.Απαντώντας σε ερώτηση για το ασφαλιστικό αναφέρει την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέα αποταμιευτικά προϊόντα, λεγομενα και PEPP ( Πανευρωπαϊκό ατομικό συνταξιοδοτικό προϊόν). Περιγράφει συνοπτικά Μάλιστα το σχέδιο της κυβέρνησης ως εξής:

“Η βασική σύνταξη παραμένει η ίδια αλλά στη συμπληρωματική την επικουρική σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους.

Αντ αυτού δημιουργείται ένας ατομικός Κουμπαράς. Ο κάθε νέος όταν θα βάζει στην άκρη ένα κομμάτι του μισθού κάθε μήνα για τη μελλοντική επικουρική του σύνταξη θα ξέρει ότι αυτό είναι εκεί δικό του και θα το παρακολουθεί να αβγατίζει. Δεν θα μπορεί κανείς να του το πάρει όπως έγινε τόσες φορές τα πρόσφατα χρόνια. Είναι σωστό να έχεις πληρώσει εισφορές όλη σου τη ζωή και μετά να έρχεται κάποιος και να σου κόβει τη σύνταξη;

Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα είναι σταδιακή εννοείται. Δεν σημαίνει μειώσεις για τους σημερινούς συνταξιούχους αλλά προοπτική για τη νέα γενιά αν θέλετε ντε και καλά να χρησιμοποιήσετε ταμπέλες θα μπορούσατε με κάποιο καλέσετε “σύνταξη νέων” ή “ταμείο νέων” προσθέτει βάζοντας έναν νέο όρο που θα συζητηθεί στο δημόσιο διάλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ