Ματώνουν» καθημερινά τα νοικοκυριά, με τους καταναλωτές να μην προλαβαίνουν κυριολεκτικά να μετρούν διαρκή κύματα ακρίβειας και τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ να εκτινάσσονται.
Ήδη τον πρώτο μήνα του 2023 καταγράφηκαν ανατιμήσεις μέχρι 10% σε προϊόντα όπως οι σοκολάτες, τα αλλαντικά και τυροκομικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ προ τω πυλών, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται νέος κύκλος αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, όπως γαλακτοκομικά και ελαιόλαδο.
Στο κυνήγι των προσφορών επιδίδονται οι καταναλωτές, αφού οι τιμές έχουν πάρει φωτιά και το καλάθι της νοικοκυράς, αν και δεν γεμίζει, είναι πανάκριβο.Η ανασφάλεια είναι το βασικό συναίσθημα που δηλώνουν ότι νιώθουν οι καταναλωτές σε σχέση με την οικονομική κατάσταση που βιώνουν σήμερα.σούπερ μάρκετ. Στα ιχθυοπωλεία για ψαρικά, στα κρεοπωλεία για τα πασχαλινά κρεατικά αλλά και στους φούρνους για τα ψωμιά και την παραδοσιακή λαγάνα», τόνισε ο κ. Νίκος.

Έρχονται τρία νέα «καλάθια νοικοκυριού»

Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης και «τιθάσευσης» της ακρίβειας, κυρίως στο μέτωπο των τροφίμων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα τρία νέα «καλάθια»: το «Καλάθι της Σαρακοστής» με νηστίσιμα είδη, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι ενώ σχεδιάζεται να υπάρξει και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και στις εορτές των Χριστουγέννων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το «Καλάθι της Σαρακοστής». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το καλάθι αυτό θα κινηθεί στα πρότυπα του «καλαθιού του Άι Βασίλη», στο οποίο θα περιλαμβάνονται σαρακοστιανά νηστίσιμα τρόφιμα, όπως ταραμοσαλάτα, χαλβάς, κατεψυγμένα θαλασσινά (καλαμαράκια, θράψαλα, γαρίδες, μύδια). Το ειδικό αυτό «καλάθι» θα ισχύει μόνο για τα σούπερ μάρκετ και δεν θα περιλαμβάνει νωπά προϊόντα, μιας και οι τιμές στα νωπά δεν είναι εύκολα ελέγξιμες.

Το σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να είναι έτοιμο τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, δηλαδή, λίγες ημέρες πριν από την Καθαρή Δευτέρα ενώ όσο πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα ενταχθούν σε αυτό και προϊόντα που αφορούν στο εορταστικό τραπέζι και θα εξελιχθεί σε καλάθι του Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ