Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές αυτό που αναμένουν στο μέτωπο της ακρίβειας είναι η απόδοση των παρεμβάσεων που εξαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα όπως το πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα. Εκεί αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης να πέσουν οι τιμές κατά 10-20%.

Και τα άλλα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν θα λειτουργήσουν, όπως η πολιτική των «καθαρών τιμών» τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας κατά 30% τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ για προϊόντα ευρείας χρήσης όπως απορρυπαντικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και βρεφικές πάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά θα παρακολουθούνται μέρα – μέρα και αν δεν αποδώσουν δεν αποκλείεται να ληφθούν και επιπλέον μέτρα.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε : «Θα αξιοποιήσουμε κάθε χρήσιμο εργαλείο για να βάλουμε ανάχωμα στον πληθωρισμό της απληστίας. Δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτός».Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ταυτόχρονα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει βάλει στόχο να αλλάξει πλήρως η εικόνα με ένα σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων.

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η επιστροφή αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί από την Άμεση Δράση, την Ομάδα ΔΙΑΣ και την Τροχαία, σε άλλες υπηρεσίες, ακόμα και για την φύλαξη προσώπων ή την επαρχία, για τους οποίους είχε ζητήσει την άμεση ανάκληση των αποσπάσεων τους ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε ό,τι αφορά στην παραβατικότητα ανηλίκων, με αφορμή τα συνεχή περιστατικά βίας το σχέδιο Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν διαπιστωθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, την ενίσχυση των περιπολιών στις περιοχές αυτές αλλά και τη συνεργασία με δήμους και άλλους αρμόδιους φορείς, την κοινωνική υπηρεσία και τους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να αναλυθεί το φαινόμενο και να μπουν οι βάσεις για μια ολιστική αντιμετώπιση του.

Για να προχωρήσουν όμως τα έργα αυτά όπως και η αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων αναμένεται να επισπευσθούν οι κρίσεις στην Αστυνομία, ώστε να αναλάβει ο κάθε αξιωματικός τις ευθύνες του για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των σχεδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ δεν αποκλείεται να γίνουν εντός της εβδομάδας.

Προχωρά το νομοθετικό έργο
Παράλληλα προωθούνται προς ψήφιση στη Βουλή εμβληματικά νομοσχέδια όπως αυτό της επιστολικής ψήφου, της επιτάχυνσης στην απονομή της δικαιοσύνης και την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου με ταυτόχρονη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

Όλα αυτά θα ψηφιστούν αυτό το μήνα ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζει βαλίτσες για το Νταβός της Ελβετίας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με κορυφαίους ξένους επενδυτές στις 18 και 19 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αλλά και με στελέχη πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων από όλους τους κλάδους της οικονομίας και της τεχνολογίας, ξένους ηγέτες και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους από όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ