Με τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών να διανύουν περίοδο ισχνών αγελάδων, το προϊόν που παράγει το εν λόγω ζώο φαίνεται πως έχει πάρει την ανηφόρα όπως και άλλα βασικά είδη διατροφής.Τα στοιχεία που έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη δημοσιότητα είναι αποκαλυπτικά για το πόσο ακριβά πληρώνουμε το γάλα. Σύμφωνα με τους δείκτες η τιμή του ενός λίτρου γάλακτος χαμηλών λιπαρών (1,5% – 1,8%) πωλείται στα eshops μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ευρώπης από 0,49€ έως 2,39€, με τη χώρα μας να βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων ακριβότερων κρατών.

Ειδικότερα ως προς την φθηνότερη τιμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος καθώς αυτή φτάνει τα 1,12€ όταν στην Τσεχία (η φθηνότερη σε γάλα) είναι στα 0,49€. Οι μόνοι ακριβότεροι από εμάς είναι οι Σουηδοί (1,21€ )και οι Εσθονοί (1,39€).Ως προς την ακριβότερη τιμή στο γάλα χαμηλών λιπαρών τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση με τιμή ανά λίτρο που φτάνει τα 2,22€ και απέχει μόλις 0,17€ από την ακριβότερη όλων Εσθονία.Όμως η κατάσταση δεν αλλάζει και στο πλήρες γάλα, όπου και εκεί έχουμε την δεύτερη ακριβότερη τιμή (2,22€), ακριβώς πίσω από τη Λιθουανία όπου πωλείται 2,25€ το λίτρο. Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση η χώρα μας έχει την 7η χαμηλότερη τιμή (1,12€)

Οι τιμές αναμένεται πάντως να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα το επόμενο χρονικό διάστημα παρά το γεγονός ότι έχει παρατηρηθεί μείωση στις τιμές παραγωγού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ