Μια δήλωση που ξαφνιάζει έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει η συνεχής τουρκική προκλητικότητα. Ο Χουλουσί Ακάρ προανήγγειλε για τις προσεχείς ημέρες, συνάντηση στην Άγκυρα μεταξύ αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο ίδιος δήλωσε ότι: «περιμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση».

Η δήλωση έγινε κατά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στα κοινά σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, συνοδευόμενος από στελέχη της τουρκικής διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στην περιοχή. Απομένει να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτά που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της προαναγγελθείσας συνάντησης θα συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της υπάρχουσας έντασης.
Σε μια ακόμη επικοινωνιακή κίνηση προχώρησε η Άγκυρα, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, στο πλαίσιο των προκλήσεων της σε Αιγαίο, Μεσόγειο και κυπριακή ΑΟΖ. Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μετέβη στην Αδριανούπολη μαζί με στελέχη της Τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις στα τουρκικά στρατεύματα, στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας. Όπως αναφέρει το Anadolu, ο κ. Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον Διοικητή Ουμίτ Ντουντάρ και τον Διοικητή των Εναερίων Δυνάμεων της Τουρκίας, Χασάν Κουσουκακγιούζ και τον Ναύαρχο Αντνάν Οζμπάλ πραγματοποίησαν επιθεώρηση και έρευνες.

Μάλιστα, το δίκτυο EHA NEWS ανήρτησε και φωτογραφίες από την άφιξη του Ακάρ μαζί με ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο σημείο. ​Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, τον Ακάρ και τους αρχηγούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποδέχτηκαν στην 54η Διοίκηση Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού που είναι αρμόδια για τη φύλαξη των συνόρων, ο Διοικητής Εκρέμ Τσενάλπ, ο Διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς (με έδρα την Κωνσταντινούπολη) Στρατηγός Μούσα Αβσεβέρ και άλλοι αξιωματούχοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ