Ο κύβος ερρίφθη. Έπειτα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης η Αγορά Μοδιάνο επιστρέφει δυναμικά στην αγορά της Θεσσαλονίκης σε δεκαπέντε ημέρες από σήμερα, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Με τη φιλοδοξία να γίνει ξανά η «Κεντρική αγορά της πόλης», όπως όταν πρωτοάνοιξε πριν από σχεδόν εκατό χρόνια και να αποτελέσει ένα από τα σύγχρονα τοπόσημα της Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες ανακατασκευής της Αγοράς έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες και την περίοδο αυτή εκτελούνται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες για την προετοιμασία των καταστημάτων. Με λίγα τετραγωνικά το καθένα, ολόλευκα, σε πλήρη συμμετρική στοίχιση, με ομοιόμορφες ταμπελίτσες, πραγματικά καλλιτεχνήματα, που μαζί με τα υπέροχα φωτιστικά και το χυτό μωσαϊκό δάπεδο του ισογείου, συνθέτουν ένα σχεδόν κινηματογραφικό σκηνικό.Η επιλογή των επιχειρήσεων έγινε με πολύ αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, αλλά και με στόχο ο καταναλωτής και ο επισκέπτης να μπορούν να γευτούν «και του πουλιού το γάλα». Εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες από γνήσιες επώνυμες παραγωγικές μονάδες απ’ όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη, ως τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αγορά θα λειτουργούν καταστήματα με φρούτα και μαναβική, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αυγοπωλεία, είδη μελιού, μαρμελάδες και ζαχαρώδη, ξηροί καρποί, κάβες κρασιών και μπύρας από μικροζυθοποιίες, τυροκομικά και αλλαντικά ελληνικής και ξένης προέλευσης, όσπρια, λουκούμια, παραδοσιακά παντοπωλεία, προϊόντα υγιεινής διατροφής γύρω από το ταχίνι και το χαλβά, μανιτάρια, φρέσκα ζυμαρικά, αρτοποιείο, μπουγάτσα, τσουρέκια και τυροπιτοειδή, σιροπιαστά, μπισκότα κάθε είδους, γλυκά χωρίς ζάχαρη, παγωτά από αγουρέλαιο κ.ο.κ.Θα λειτουργούν επίσης και καταστήματα τα οποία θα παρασκευάζουν gourmet νοστιμιές και προϊόντα εστίασης όπως γυράδικο, φαλάφελ, μπέργκερ, ασιατική κουζίνα, ωμές κοπές ψαριών και σούσι, εξαιρετικά γερμανικά λουκάνικα, σύγχρονη πιτσαρία, κονσερβοποιημένα προϊόντα με σύγχρονες εκδοχές υψηλής διατροφικής αξίας κ.λπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ