Αίγυπτος, ΗΠΑ, Ισραήλ «συμφώνησαν σε εκεχειρία στη νότια Γάζα, άνοιγμα του περάσματος της Ράφα» – Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν στην επιβολή εκεχειρίας στη νότια Γάζα από σήμερα στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), η οποία θα συμπέσει με το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, που συνδέει τον παλαιστινιακό θύλακα με την Αίγυπτο, δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το Ισραήλ πάντως φάνηκε να διαψεύδει ότι βρισκόταν σε εξέλιξη εκεχειρία στη νότια Γάζα, μισή ώρα αφότου έγιναν οι δηλώσεις από τις πηγές ασφαλείας στη γειτονική Αίγυπτο. «Προς το παρόν δεν υπάρχει εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με αντάλλαγμα την απομάκρυνση των ξένων», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχο.

Ωστόσο ο Σαλάμα Μάρουφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, είχε δηλώσει ότι δεν έχουν λάβει επιβεβαίωση από την αιγυπτιακή πλευρά για το άνοιγμα του περάσματος στη Ράφα.

Το Ισραήλ «δεν θα στοχοθετεί για κάποιες ώρες σήμερα τους δρόμους που οδηγούν στον νότο της Γάζας»
Στο μεταξύ, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «αποφύγει» να πλήξει τους οδικούς άξονες που συνδέουν το βόρειο με το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που ετοιμάζει χερσαία επιχείρηση εναντίον του θύλακα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις «θα αποφύγουν να στοχοθετήσουν τους καθορισμένους άξονες από τις 08:00 ως τις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Αβιχάι Αντραέ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα X.

«Για την ασφάλειά σας εκμεταλλευθείτε αυτό το διάστημα για να μετακινηθείτε από τα βόρεια και την πόλη της Γάζας προς τον νότο», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ