Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί», ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Την ίδια ώρα το πολιτικό θρίλερ με το Brexit και τους όρους που αυτό θα υλοποιηθεί συνεχίζεται στη Βρετανία, καθώς μετά την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, με την απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή, την «ανταρσία» 21 βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος και την ήττα στην ψηφοφορία για πρόωρες εκλογές, το νομοσχέδιο για την αποφυγή του no deal Brexit θα τεθεί προς ψηφοφορία και έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ