Προβλήματα εντοπίζονται στα ορεινά δίκτυα της Βόρειας Ελλάδας και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Αρκετοί δρόμοι έκλεισαν λόγω χιονιού ή καθιζήσεων, ενώ τα πλοία έμειναν δεμένα σε λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων. Σε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά σήμερα Πέμπτη, εξαιτίας του παγετού από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδικότερα μετ΄εμποδίων πραγματοποιούνταν την Τετάρτη οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Χθες δεν έγιναν δρομολόγια από τον Πειραιά για νησιά των Κυκλάδων, ενώ κλειστές ήταν οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Σαλαμίνα, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Παράλληλα, αρκετά σχολεία στην βόρεια Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιά. Οι ορεινές περιοχές του δήμου Σουφλίου στον Εβρο αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία τους. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ, Αγριάνη και το γυμνάσιο Λαβάρων. Ομοίως και τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, ενώ και στην Κοζάνη θα παραμείνουν κλειστά στον δήμο Εορδαίας. Αντίθετα, πιο αργά, στις 9:15, θα αρχίσουν τα σχολεία Δήμο Βοΐου, το Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών.

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η διαφορά μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 04/02 και της θερμοκρασίας που καταγράφηκε την ίδια ώρα την Τετάρτη 05/02, σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας όπου η θερμοκρασία έπεσε κατά 18 βαθμούς. Όπως φαίνεται μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στο σύνολο σχεδόν της βόρειας χώρας η πτώση ξεπέρασε τους 10 βαθμούς.Το βράδυ έπεφτε πυκνό χιόνι στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου το έστρωσε αρκετά γρήγορα. Η θερμοκρασία σε όλη την χώρα έχει κάνει «βουτιά» πάνω από 10 βαθμούς, εξαιτίας του ψυχρού κύματος που ήρθε από τα βόρεια και αναμένεται να κρατήσει ως την Κυριακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ