«”Γεράκι red”. Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια» είπε ο πύργος ελέγχου της Τανάγρας στους Έλληνες πιλότους των Rafale – Λίγα λεπτά νωρίτερα, τα δικινητήρια γαλλικά μαχητικά με Ελληνες χειριστές στο πιλοτήριο έκαναν διέλευση πάνω από την Ακρόπολη
Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν ώρα 12:44 τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα γαλλικά μαχητικά αναχώρησαν ώρα 09:25 τοπική (ώρα Ελλάδος 10:25) από το Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης.

«”Γεράκι red”. Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», είπε πριν λίγο στους Έλληνες πιλότους των έξι Rafale ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου της αεροπορικής βάσης στην Τανάγρα. Πριν προσγειωθούν στον διάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που εκπαιδεύθηκαν στην πτήση με τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά έκαναν διέλευση με τα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την βάση της Τανάγρας. Κινώντας τα πτερύγιά τους δεξιά και αριστερά, οι Έλληνες πιλότοι απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Λίγα δευτερόλπετα προηγουμένως, στην πρώτη διέλευσή τους πάνω από τον διάδρομο της Τανάγρας, οι χειριστές των Rafale έκαναν προσομοίωση touch and go, δηλαδή λίγο προτού ακουμπήσουν στον διάδρομο, απογειώθηκαν εκ νέου και έκαναν ακόμη μια στροφή προς την 114 Πτέρυγα Μάχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ