Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια ανήλικοι Γερμανοί με παραβατική συμπεριφορά ή από «προβληματικές» οικογένειες στέλνονται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο χωριό Κοίλα, από τις γερμανικές υπηρεσίες πρόνοιας, αλλά πρόσφατα, με την υπ’ αριθμ. 1652/01-11-2021 απόφαση, δόθηκε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «TIME OUT A.M.K.E.», που εδρεύει στις Φέρες Έβρου, για τη δομή φιλοξενίας γερμανόφωνων εφήβων, οι οποίοι προφανώς θα δίνονται για… υιοθεσία!

Τα ερωτήματα που συνεχίζουν να υφίστανται δεν περιορίζονται μόνο στην αδειοδότηση των συγκεκριμένων δομών, αλλά και στο κατά πόσο είναι σύννομη η παραμονή των παιδιών αυτών στην Ελλάδα. Όπως επίσης υπό ποιο καθεστώς λειτουργούν, με ποια νομοθεσία γίνεται η τοποθέτηση των ανηλίκων, ποιος ελέγχει και ποιος είναι υπεύθυνος σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Ανησυχητικό είναι και το γεγονός πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε παλαιότερη απάντησή του το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για αυτές τις δομές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ