Σε άρθρο της με τίτλο «Νατοϊκή κρίση για τον Μπόρις (σ.σ. Τζόνσον) καθώς η Τουρκία θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς», η βρετανική ιστοσελίδα Express.co.uk κάνει αναφορά στην άρνηση της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και αποκαλύπτει ότι ένας από τους όρους που θα θέσει Ταγίπ Ερντογάν για να πει το «ναι», είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους!Το μεγάλο παζάρι που έχουν στήσει οι Τούρκοι με αφορμή τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αποσκοπεί στο να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν. Από τις ΗΠΑ (F-16, άρση κυρώσεων), από τις σκανδιναβικές χώρες (έκδοση Κούρδων, άρση εμπάργκο όπλων), από το NATO, από την ΕΕ, από οπουδήποτε βλέπει η Άγκυρα πως έχει έρεισμα για να πετύχει τους σκοπούς της.

Και ένας από τους σκοπούς της, είναι η αναγνώριση της εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους, με τη λύση των δύο κρατών που προωθεί στην Κύπρο. Σε αυτό τον στόχο της, η Βρετανία παίζει σημαντικό ρόλο και λόγω της επιρροής της ως εγγυήτρια δύναμη και λόγω των βάσεων που διατηρεί στην Κύπρο.Γράφει μεταξύ άλλων η βρετανική εφημερίδα για το θέμα, αναφερόμενη στο ψευδοκράτος ως «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»:Η Express.co.uk έμαθε ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει στο τραπέζι το καθεστώς της αποσχισθείσας Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου ως μέρος των διαπραγματεύσεων για να επιτραπεί στη Φινλανδία και τη Σουηδία να ενταχθούν στην αμυντική συμμαχία.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες ανέτρεψαν την επί δεκαετίες εξαίρεσή τους από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις απειλές που έκανε η Μόσχα και στις δύο χώρες.

Η Express.co.uk αποκάλυψε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι μια ανώτερη πηγή από την τουρκική κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι τα σχέδια για επέκταση που προωθούνται από τον Μπόρις Τζόνσον θα «πάρουν πολύ χρόνο».

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η σουηδική κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μαγκνταλένα Άντερσον παρέχει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην κουρδική τρομοκρατική ομάδα PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) και στη θυγατρική της YPG (Δυνάμεις Προστασίας του Λαού).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ