Ξεκίνησε η συζήτηση για το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν… ανεμβολίαστος, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Αθ. Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Προηγήθηκε η πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την τρίτη δόση.
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λήξη….Περιμένουμε όμως την επιστημονική κοινότητα να τοποθετηθεί, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής Γ. Γεωργαντάς.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

Τον τρόπο που δρουν Βούλγαροι απατεώνες και διαθέτουν στην ελληνική αγορά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορονοϊό χωρίς να έχει γίνει εμβολιασμός αποκάλυψε η «Εκπομπή από τις Έξι». Η Νία Αβδελλή συνομίλησε με τον «επιχειρησιακό βραχίονα» του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε στην κάμερα της ΕΡΤ αυτό που υπήρχε ως φήμη: Έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, άνευ… εμβολίου, με ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Με την Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων covid19, αφού είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», όλο και πυκνώνουν οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει δεχθεί τη δόση του εμβολίου.

Στη Βουλγαρία, το σύστημα εμβολιασμού τους γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον – ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία) αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ