Ο Γκεργκερλίογλου παρέμενε επί πέντε ημέρες στα γραφεία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) με το σύνθημα «Justice Watch». Διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του προέδρου της Βουλής να του στερήσει την βουλευτική ιδιότητα καθώς είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» στα social media. Το πρωί της Κυριακής, ο βουλευτής είχε πάει στις τουαλέτες της Βουλής για να πλυθεί και εκεί βρήκαν την ευκαιρία να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί, χωρίς καν να του επιτρέψουν να φορέσει τα ρούχα του.

«Βλέπουμε για άλλη μια φορά βάρβαρες εικόνες από τις παράνομες πρακτικές που επιβλήθηκαν στη χώρα από το φασιστικό καθεστώς» δήλωσε ο βουλευτής του HDP, Χουσείν Κατσμάζ ,που ήταν παρών και βιντεοσκόπησε με το κινητό του τη σύλληψη του συναδέλφου του. «Όταν ο συνάδελφός μας Ομέρ μπήκε στις τουαλέτες ,ξαφνικά εκατοντάδες αστυνομικοί κατέκλυσαν τους διαδρόμους της βουλής και πολιόρκησαν τις εγκαταστάσεις. Ο Ομέρ συνελήφθη και απομακρύνθηκε ενώ πλενόταν. Απροειδοποίητα ,χωρίς καν να του επιτραπεί να φορέσει τα ρούχα του. Πρόκειται για βαρβαρότητα» είπε ο Χουσείν Κατσμάζ.

Η απάντηση του προέδρου της Τουρκικής βουλής ; «Δεν επιτρέπεται ένα άτομο που δεν είναι πλέον βουλευτής να χρησιμοποιεί τις …εγκαταστάσεις της Βουλής» δήλωσε ο ερντογανικός πρόεδρος του σώματος, Μουσταφά Σεντόπ. Ο βουλευτής αφέθηκε πάντως προσωρινά ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Τη σύλληψη του βουλευτή του HDP είχε αξιώσει χθες ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί και φυσικά η εντολή του ήταν διαταγή για τον Τούρκο πρόεδρο. Αλλωστε, «ο Μπαχτσελί είναι πλέον ο σκιώδης ηγέτης της Τουρκίας» , όπως γράφει εύστοχα η Haff Post στην ιταλική της έκδοση. Και το χειρότερο: Κάθε αντίπαλος του καθεστώτος Ερντογάν- Μπαχτσελί, κάθε σοσιαλδημοκράτης ή αριστερός ή απλά ακτιβιστής της κοινωνίας των πολιτών ,διατρέχει πλέον τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για τρομοκρατία ή συνενοχή στην τρομοκρατία ,σύμφωνα με την πολύ ευρεία ερμηνεία που δίνει η ελεγχόμενη τουρκική δικαιοσύνη… Και να ζήσει το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» στις τουρκικές φυλακές…
Επιπλέον, τα πανεπιστήμια αποτελούν αντικείμενο σοβαρών «ιδεολογικών» επιθέσεων, ενώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση-τα ελάχιστα βέβαια ,που δεν έχουν γίνει …χαμάμ στην υπηρεσία της εξουσίας.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ