Έκτη ημέρα πολέμου Ισραήλ – Χαμάς και η κάθε πλευρά μετρά από 1.200 νεκρούς – Πώς αντιδρά ο αραβικός κόσμος

Έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων. Το Ισραήλ διεξάγει πλήγματα αντιποίνων εναντίον της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας και χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από το Ισραήλ και τους συμμάχους του στη Δύση, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο ο στρατιωτικός βραχίονας του κινήματος στο ισραηλινό έδαφος, με πάνω από 1.200 νεκρούς.

Και ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα. «Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα.
Η ανακοίνωση της συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου αναφέρει πως είναι απαραίτητο να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία, να γίνουν «σοβαρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Οργανισμό για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) με το Ισραήλ» προκειμένου να υπάρξει «δίκαιη και συνολική» συμφωνία ειρήνης.

Κατά τον Χουσάμ Ζακί, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, οι υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν τους θανάτους αμάχων και τις επιθέσεις εναντίον τους και από τις δυο πλευρές. Τόνισαν πως πρέπει να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας, τροφίμων και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας αμέσως.«Μπορείτε να βασίζεστε σε μένα, εδώ και στο εξωτερικό»: ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εκφράσει χωρίς καμιά επιφύλαξη την υποστήριξή του στο Ισραήλ μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, προσπάθησε χθες Τετάρτη να καθησυχάσει την ισραηλιτική κοινότητα των ΗΠΑ.

Εξέφρασε για ακόμα μια φορά αγανάκτηση και την καταδίκη του για την επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, κάνοντας λόγο για την «πιο φονική μέρα για τους εβραίους από το Ολοκαύτωμα», κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσώπους οργανώσεων της εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ