Χιλιάδες θα είναι τα νοικοκυριά που αναμένεται να λάβουν την «επιταγή ακρίβειας». Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό του επιδόματος θα φθάνει έως τα 300 ευρώ.

Το επίδομα αφορά πρωτίστως τους χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τους ανέργους Τα κριτήρια είναι δεδομένο ότι θα είναι περιουσιακά και εισοδηματικά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη στόχευση.

Ωστόσο, όλα μπορεί να ανατραπούν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς πρέπει να γίνει ο πρώτος απολογισμός των επιπτώσεων στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ακρίβεια τόνισε ότι «είναι παγκόσμιο φαινόμενο και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υποστούμε και εμείς στην Ελλάδα συνέπειες. Και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε τις αρνητικές τους επιπτώσεις».

«Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να στηρίξω νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ό,τι μας επιτρέπεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα γίνει για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές είναι – όπως σας είπα – προφανές ότι θα υπάρχουν συνέπειες που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ