https://02ee9d8274b38c315a9aad87ec0b5476.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html
  • Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, να σταθείς απέναντι στην ιστορία απέναντι σε όσους σε πίστεψαν, απέναντι στον εαυτό σου.
  • Αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους. Ξεπερνούν τον δικό μου ατομικό ορίζοντα.
  • Ο ΣΥΡΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο. Να ανοίξουμε έναν επόμενο, ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό.
  • Μίλησα για την ανάγκη κρίσιμων αποφάσεων, να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας.
  • Ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες
  • Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις αφορούν και εμένα, πρώτο εμένα
  • Παρέλαβα σε ηλικία μόλις 34 ετών ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς. Το ταξίδι ήταν επικίνδυνο άλλες φορές, αλλά ήταν συναρπαστικό. Το πρώτο αριστερό κόμμα που κυβέρνησε σε ιστορικές στιγμές σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες.
  • Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε
  • Το δύσκολο ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και δύσκολες αποφάσεις και τραύματα και φθορά. Ήταν όμως ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία
  • Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο
  • Να ανταποκριθούμε όλοι στη λαϊκή εντολή, να αναδιοργανωθούμε άμεσα
  • Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος, την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Δεν θα είμαι υποψήφιος.
  • Η μάχη για τις ιδέες και την προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ξεκίνησε να συνεδριάζει μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα και να χαραχθεί ο «οδικός χάρτης» των αλλαγών του κόμματος. κατέθεσε εκεί, το πλαίσιο των προτάσεών του.

Τσίπρα στο Ζάππειο: «Δεν θα είμαι υποψήφιος» για την προεδρία – Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας κάνει σήμερα το μεσημέρι έκτακτη δήλωση από το Ζάππειο Μέγαρο για το μέλλον του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ξεκίνησε να συνεδριάζει μετά την ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να αποτιμηθεί το αποτέλεσμα και να χαραχθεί ο «οδικός χάρτης» των αλλαγών του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε εκεί, το πλαίσιο των προτάσεών του.Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία (το Σάββατο όπως όλα δείχνουν) με βασικό θέμα την επικείμενη διεξαγωγή συνεδρίου και την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, όπως είχε γίνει και τον Μάιο 2022 όπου έλαβαν μέρος στη διαδικασία 170.000 εγγεγραμμένα μέλη.

Μέχρι στιγμής σίγουρος υποψήφιος για την ηγεσία είναι μονάχα ο Αλέξης Τσίπρας που θα ζητήσει ανανέωση της θητείας του, ενώ στον ορίζοντα δεν έχει διαφανεί στην παρούσα φάση κάποια άλλη υποψηφιότητα απέναντί του.Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να απέχει από την Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία μετέχει τα τελευταία χρόνια ως παρατηρητής και συναντούσε εκεί παλαιότερα την τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τώρα τον Νίκο Ανδρουλάκη. Τώρα, η κίνησή του να μην παραστεί στην Προσύνοδο, ερμηνεύεται από πολλούς ως μια ιδεολογική στροφή, αφήνοντας πίσω τους Σοσιαλιστές και οδεύοντας ακόμη περισσότερο προς τα Αριστερά, κάτι που μένει να φανεί και από τα όσα θα πει.

https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert1.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ