Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από το πρωτοφανές έγκλημα που έγινε γνωστό ότι συνέβη μέσα στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όταν ένας ασθενής αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα ενός 76χρονου, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και έδινε μάχη να ζήσει έναντι του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ασθενής που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του αποσύνδεσε το μηχάνημα επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος που έκανε, με αποτέλεσμα ο άτυχος ηλικιωμένος να βρει τραγικό θάνατο. Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο ίδιος ο δράστης είχε βγάλει και τον σωλήνα οξυγόνου με την μάσκα ή κάποιοι από τους γιατρούς τον έβγαλαν την ώρα που επιχειρούσαν την ανάνηψη.
Ειδικότερα, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Τετάρτης, ο 62χρονος σηκώθηκε από το κρεβάτι του και πήγε στο διπλανό κρεβάτι που ήταν διασωληνωμένος ο 76χρονος και τράβηξε τον αναπνευστήρα από την πρίζα. Ωστόσο, το μηχάνημα συνέχισε να λειτουργεί με την εφεδρική μπαταρία που διαθέτει, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και το μόνιτορ. Εδώ τίθεται το ερώτημα που εξετάζουν οι αρχές αν τράβηξε και τον σωλήνα από το στόμα του ηλικιωμένου.

Σε κάθε περίπτωση αμέσως μετά, επέστρεψε στο κρεβάτι του και όταν ήχησε ο συναγερμός της συσκευής ο ίδιος προσποιήθηκε πως κοιμάται. Για περίπου μισή ώρα ήταν θεατής της προσπάθειας των γιατρών να επαναφέρουν τον 76χρονο με τον ίδιο, ωστόσο, να μην παραδέχεται τίποτα ως εκείνο το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 62χρονος τις τελευταίες ημέρες είχε εκφράσει στο προσωπικό έντονα παράπονα για τον θόρυβο που έκαναν τα μηχανήματα στο δωμάτιο, καθώς, όπως έλεγε, “δεν τον αφήνουν να ησυχάσει”. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς στην κλινική επιτρέπονταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού. Ο θανών που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή.Ο δράστης είχε μπει στη νοσοκομείο στις 4 Απριλίου. Είχε πει στους γιατρούς πως είχε ψυχιατρικό ιστορικό, με τέτοιο περιστατικό στο παρελθόν. Ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει τον είχε βρει συνεργάσιμο και ήρεμο και η διπολική διαταραχή που υπήρχε στο ιστορικό του, θεωρήθηκε ήπια και, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ως τέτοια αξιολογήθηκε από τους γιατρούς πριν από την εισαγωγή του. Φέρεται, επίσης, να εξετάστηκε από δύο ψυχιάτρους και μετά την εγκληματική ενέργεια, οι οποίοι είχαν την ίδια διάγνωση.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε η πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου η οποία ξεκαθάρισε πως ο ασθενής που κατηγορείται ότι έβγαλε την πρίζα δεν είχε παρουσιάσει ιστορικό ψυχιατρικής διαταραχής, ενώ δεν είχε ούτε παραβατική συμπεριφορά. Όπως είπε, η ψυχιατρική εξέταση έγινε μετά από το επεισόδιο.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ