Το πρώτο μεγάλο «crash test» για την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά του κορονοϊού μετά την επιστροφή από τις διακοπές είναι το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει στα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με φόντο την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας. Η επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων θα γίνει με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις σε σχέση με άλλες χρονιές.

Πλέον, εκτός των βιβλίων, των μολυβιών και των άλλων σχολικών ειδών απαραίτητο αξεσουάρ είναι και η μάσκα, όπως και η πιστή τήρηση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εκπαιδευτικοί και μαθητές (από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο) θα φορούν μάσκα, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη, θα γίνεται καθαρισμός των σχολείων κατά τη λειτουργία τους και μετά το πέρας των μαθημάτων και θα υπάρχουν, με ευθύνη των δήμων, αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία. Με μάσκες, αντισηπτικά και αρκετή αγωνία, λοιπόν, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.Η έναρξη της σχολικής χρονιάς περιλαμβάνει τον καθιερωμένο αγιασμό, με την πιστή τήρηση των μέτρων, ενώ αμέσως μετά οι μαθητές θα ακολουθήσουν το εξής πρόγραμμα:

Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)
Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
Πολύτιμες οδηγίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παραθέτει στο φυλλάδιο του τους 6 βασικούς κανόνες:

Πλένουμε καλά τα χέρια,
χρησιμοποιούμε σαπούνι,
δεν χαιρετάμε με χειραψία,
χρησιμοποιούμε αντισηπτικό,
αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές,
κρατάμε αποστάσεις
Δεν θα ηχήσει σε όλα τα σχολεία το πρώτο κουδούνι, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε περιοχές με επιβαρυμένο υγειονομικό φορτίο. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολεία, το υπουργείο έχει λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου των ακολούθων σχολικών μονάδων:

όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και
όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ