Καθυστερεί κατά μία εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να οριστεί ως ημερομηνία έναρξης η 14η Σεπτεμβρίου και όχι η 7η. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συζήτησε για το άνοιγμα των σχολείων με βάση τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι η 14η Σεπτεμβρίου «είναι η πιο πιθανή ημερομηνία» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου (στις 16.00) στην κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ