Η κυρία Λινού επεσήμανε ότι η μάσκα και οι απολυμάνσεις δεν αρκούν καθώς ο μεγάλος αριθμός των μαθητών στις τάξεις δεν βοηθάει και η πανδημία μπορεί να μεταδοθεί εύκολα ανάμεσα στα παιδιά. Προτείνει υπαίθρια μαθήματα για να γίνει διαχωρισμός των τάξεων και σε συνεργασία με τους Δήμους να βρεθούν χώροι εκτός σχολείων, όπως κλειστά καταστήματα τα οποία θα μπορούν να μετατραπούν σε τάξεις.

Σε συνέντευξή της στο open τόνισε ότι σχολεία πρέπει να ανοίξουν αλλά επεσήμανε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού τόσο στις τάξεις όσο και στις μετακινήσεις των παιδιών με τα λεωφορεία , τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.
«Δεδομένο ότι θα υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία»
Ειδικά στην Αττική, ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να «καλπάζει» με την ανησυχία να εντείνεται καθώς βρισκόμαστε μόλις 10 μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Παρασκευής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, αναφέρθηκε στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και τόνισε πως «είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ