Μπορεί η κυβέρνηση να εστιάζει αυτήν τη στιγμή στις επιβαρυμένες υγειονομικά περιοχές και να εξετάζει την παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα για τις πόλεις που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει ήδη το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ώστε μόλις δοθεί το σήμα από τους επιστήμονες όλα να είναι έτοιμα.

Έτσι, όπως αποκάλυψε το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης στο Ant1, ήδη, παρότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, ο πενταψήφιος αριθμός 13032 λειτουργεί, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως η χρήση του, και όσοι επιχειρούν να στείλουν sms, λαμβάνουν κανονικά απάντηση: «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» επιβεβαίωσε λίγο αργότερα o Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι αγορές στα εμπορικά καταστήματα θα έχουν και χρονικό περιορισμό, πιθανότατα 3 ωρών ενώ όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιτρέπεται μόνο μία αποστολή την ημέρα καθώς όποιος προσπαθήσει να στείλει και δεύτερο μήνυμα, λαμβάνει την απάντηση ότι «η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ